Regulament ADMINI 2020 ! Cititi cu MARE ATENTIE <>

[RO] Regulament server și anunțuri importante
[EN] Server rules and announcements
User avatar
notAlamA
Posts: 164
Joined: 24 Oct 2018, 18:23

14 Feb 2020, 14:56

> REGULAMENT 2020 PENTRU ADMINII DE PE TRUST.AIUREA.NET
> Punctul 10 trebuie citit si respectat !
> Va recomand sa cititi cu atentie acest regulament deoarece nu e copy/past de la alte servere si vor fi ceva diferente, eu ma bazez doar pe regulament pentru a pastra organizarea si linistea pe server cat si respectul fata de stafful lui care pastreaza ordinea pe server asa cum stiu ei mai bine, nimeni nu e perfect.

> Obligatoriu fiecare ADMIN sa fie inregistrat pe forum !

1. Respectati jucatorii, tratati-i fara aroganta. Un grad de ADMIN este o responsabilitate inainte de a fi un privilegiu. Folosirea comenzilor asupra jucatorilor, fara motive intemeiate sau probe, poate duce la downgrade/remove in cazul reclamatiilor fondate.

2. Asigurati-va ca pe server se joaca corect. In cazul in care un jucator reclama un posibil codat aveti datoria sa va asigurati ca acel jucator nu foloseste hack sau ca exista un admin spectator care urmareste jocul celui reclamat. In cazul in care neglijati aceasta obligatie riscati downgrade/remove in cazul unei reclamatii bazata pe probe.

3. In cazul cand mai multi ADMINI sunt prezenti pe server, acestia trebuie sa colaboreze. Nu este necesar ca doi sau mai multi serifi sa observe jocul aceluiasi presupus codat. Nu e in regula ca un ADMIN sa raspunda la mai multe reclamatii simultan, in timp ce alti ADMINI se joaca, cu exceptia cazului cand cel spectator specifica asta. Comunicati intre voi astfel incat sa distribuiti supravegherea suspectilor uniform, pe cat posibil. In cazul in care aveti dubii, in legatura cu suspectul, consultati-va intre voi. Nu va pripiti sa dati ban. Nu folositi slay in mod nejustificat. In felul asta poate reusiti sa evitati un downgrade/remove cauzat de o reclamatie fondata.

4. Este obligatoriu banlist-ul si raspunsul cu prezentarea probelor doveditoare pentru folosirea comenzilor in cazul cererilor de unban sau reclamatiilor pertinente, in cel mult 24 de ore de la postarea reclamatiei sau cererii de unban, sunt obligatorii. Din aceasta cauza este recomandat sa pastrati dovezi si sa vizitati forumul in zilele in care folositi comenzi care pot genera riposte. Nerespectarea acestei reguli poate duce la downgrade/remove.

5. Limbajul "deochiat" este permis in limita bunului simt. Asta presupune o anumita flexibilitate, bazata pe atitudinea celui care foloseste asemena limbaj, si de relatia acestuia cu cel cu care comunica in aceste mod. Limbajul "deochiat" intre cunoscuti/amici nu constituie motiv de gag, cu conditia ca folosirea excesiva(spam) sa nu impiedice buna desfasurare a jocului(caterinca, cu masura, e ok... frustrare, in schimb, nu). In cazul depasirii acestei limite(la aprecierea serifului) se pot folosi comenzi de gag, kick sau ban 5-120 min . In cazul cand jucatorul se dovedeste recalcitrant, dupa expirarea gag, ban se poate folosi ban pe perioada mai lunga (1-3 zile). La revenirea dupa kick se va avertiza ca urmeaza o comanda punitiva mai severa, in caz de recidiva.

6. Limbajul agresiv/ofensator la adresa unui admin (in cazul in care acesta se simte ofensat) se poate pedepsi cu kick/ban temporar 5-120 min. Recidiva presupune ban pe perioada mai lunga(1-3 zile), la alegerea adminului care se considera ofensat.

7. Nu provocati tensiuni/conflicte pe server. Daca sunt discrepante de opinii intre admini, acestea se discuta doar in chat, de preferat chiar in chat privat(amx_psay <nume>) sau prin orice alt mod de comunicare privata. Reclamatii intre membrii staff-ului se fac pe GRUPUL STAFF TRUST sau privat catre notAlamA (nu spalam rufe in public). Nu insistati intr-o disputa cu un jucator recalcitrant. Aveti mijloace de rezolvare descrise la punctele 5 si 6. Nerespectarea acestei reguli presupune downgrade/remove/ban temporar, in functie de gravitatea incidentului creat.

8. Nu se accepta comenzi agresive intre admini. Neglijarea acestei reguli presupune downgrade/remove/ban temporar in functie de gravitatea incidentului creat.
Exceptii se fac in urmatoarele situatii:
a. Un admin este suspectat de hack, caz in care i se pot face probe antihack sau i se poate cere testare wargods. In cazul in care este depistat i se pot aplica comenzi, ca oricarui jucator, cu conditia pastrarii de probe doveditoare.
b. Un admin o ia razna si incepe sa baneze, fara motiv, aleator sau sistematic, jucatori/serifi, de asemenea cu conditia pastrarii de probe doveditoare.


9. ADMINII sunt responsabili de pastrarea in siguranta a datelor de acces. Justificarea unui comportament inadecvat prin expresii de genul "mi s-a furat parola"/"mi s-a spart contul"/"a jucat altcineva cu accesul meu" nu constituie o scuza. Nu instrainati fisiere .cfg, nu permiteti accesarea acestui tip de fisiere de la distanta, nu intrati pe alte servere inainte de modificarea sau stergerea parolei de acces (setinfo _). Sau folositi comanda cl_filterstuffcmd 1 si atribuiti fiesierului config.cfg optiunea "read only" inainte de introducerea accesului (in acest caz va trebui sa repetati procedura de acces de fiecare data cand intrati pe server). Anuntati un detinator inainte de instrainarea unui cont de steam cu acces pe server sau imediat dupa pierderea acestuia!

10. In joc, atat "rush" cat si "spawnkill" nu sunt permise. Sunt permise folosirea oricaror echipamente sau arme disponibile pe harta.

Pe hartile de_ , ADMINUL "poate ajuta" plantarea sau dezamorsarea bombei, atentionand prin slap jucatorul derutat sau prin slay pe cel incapatanat sau pierdut pe harta. Pe hartile cs_ sau as_ ADMINUL "poate ajuta" salvarea VIP sau a ostatecilor in acelasi mod. Pe KA(knife atack) ADMINUL "poate ajuta" fluenta jocului prin atentionarea jucatorilor care campeaza in zone greu accesibile pentru inamic (slap / slay).

Este de mentionat ca timpul necesar salvarii ostatecilor este, de obicei, mai mare decat cel necesar pentru plantarea bombei, astfel incat este recomandata setarea roundtime la o valoare mai mare pe hartile cs_ (pana la 2.5 min, in functie de harta).


11. Hartile se schimba la sfarsitul perioadei destinate hartii(timelimit) eventual dupa o consultare intre admini/jucatori, astfel incat sa nu se dea mai multe voturi. In ultimele 10 min se poate vota pentru urmatoarea harta, in ultimele 5 min se poate schimba harta. Exceptii de la regula se fac in situatia observarii scaderii sensibile a numarului de jucatori sau prin exprimarea vointei majoritatii jucatorilor pentru a o schimba (facilitate rtv) . In aceasta situatie harta se poate schimba in avans, de preferat, cu acordul jucatorilor(amx_vote change_map?, amx_vote rtv? ).

12. Nu se fac discriminari intre sexul, etnia sau religia jucatorilor. Comenzile date pentru acest motiv, sau hartuirea acestora presupune downgrade/remove in cazul serifilor, kick/ban temporar 5-120 min sau ban 1-3 zile pentru recidiva, in cazul jucatorilor recalcitranti.

13. In cazul jucatorilor ale caror numelor contin reclame sau elemente ofensatoare sau care polueaza chat cu ofense sau spam se pot da comenzi ca schimbarea numelui, avertisment in legatura cu spamchat sau ofensa, gag, kick, ban temporar.

14. Nu sunt valabile comenzile ban la care nu se precizeaza motiv, motivul este de natura sa creeze confuzie sau perioada restrictiva este mai mare de 3 zile(cu aproximatie). Se va da unban automat, la cererea de unban sau la inspectie log. Atunci cand banati pe cineva, treceti un motiv cat mai clar (wall/aim/speed/limbaj/ofensa etc.).

15. Prezentul regulament poate suferi modificari. Verificati periodic forumul(inclusiv acest topic), de asemenea verificati periodic comenzile disponibile pe server (amx_help).


Pentru orice informatie sau alte modificari/imbunatatiri va rog sa ma contactati pe grup sau privat (notAlamA) !

>Foarte important pentru cei care au admin deja sa lase reply aici cu mesajul " AM CITIT" sau orice ca sa stiu sa nu dau remove !
Prezentul topic nu va fi inchis timp de 48 de ore !
User avatar
Ionut
Posts: 235
Joined: 29 Nov 2018, 22:11

14 Feb 2020, 15:15

Am Citit ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
User avatar
Ionut
Posts: 235
Joined: 29 Nov 2018, 22:11

14 Feb 2020, 15:15

te pwpa talent bun regulament
User avatar
IoNuTzU
Posts: 8
Joined: 20 Mar 2019, 14:13

14 Feb 2020, 15:16

Am citit si sunt de acord
User avatar
sTz96
Posts: 9
Joined: 14 Feb 2020, 15:12

14 Feb 2020, 15:20

AM CITIT !
User avatar
AimOnDanonino
Posts: 7
Joined: 09 Aug 2019, 02:26

14 Feb 2020, 15:22

Am citit
User avatar
Adrian
Posts: 3
Joined: 08 Nov 2018, 21:11

14 Feb 2020, 15:23

AM CITIT
User avatar
bWIN-_
Posts: 3
Joined: 06 Feb 2020, 01:59

14 Feb 2020, 15:35

Am citit!
User avatar
delwe1
Posts: 12
Joined: 02 Jan 2020, 21:21
Location: Arges

14 Feb 2020, 15:52

AM CITIT!!!
User avatar
nebunatiyck
Posts: 2
Joined: 12 Feb 2020, 23:53

14 Feb 2020, 16:08

Am citit!
Post Reply